Een hele leuke onverwachtse verrassing, mijn verjaardag in het buitenland. Zowel op het dormitory als op de studenten werkplek hadden ze eraan gedacht. De traditionele verjaardag hier houd in dat je met smurrie word overgooit en/of in de fontein wordt gegooid; dit lot is mij gelukkig gespaard gebleven. Verder heb ik ook geleerd dat ze zelfs op hun verjaardag rijst eten, dit keer speciale rijst in een piramide vorm.

Kawah Kamojang
Kawah Kamojang

Met de lokale bus vanaf het Leuwi Panjang busstation in Bandung naar Bogor om de beroemde botanische tuinen te bezoeken. De tuinen zijn mooi, en vooral de orchidee tuin vond ik indrukwekkend. Een ander weekend zijn we wederom naar Bogor gegaan om de dierentuin te bezoeken, voor deze gelegenheid hadden we een auto met privé chauffeur gehuurd. De dierentuin bevat een soort safari waar je met je auto door kan rijden, en verder zijn er veel shows met dieren te bezichtigen. Dieren in een dierentuin maken me toch altijd een beetje treurig.

Ook ben ik naar Garut geweest, een plaats zo'n 60 km onder Bandung. Hier hebben we in een warmwaterbron pretpark rongespazierd. Garut is bekend om zijn dodol een soort toffee die een beetje hard van buiten is en zacht van binnen. Dodol bestaat--nu komt de verrassing--uit een groot deel uit plakrijst, samen met suiker en kokosnoot. In de buurt van Garut hebben we de Kawah Kamojang bezocht. Dit is een gebied waar er op willekeurig plekken stoom uit de aarde komt, best indrukwekkend.

Deze laatste week ben ik nog de puntjes op de i aan het zetten en zaterdag avond gaan we richting Yogyakarta. Het plannen van transport loopt niet zo voorspoedig op het moment, het is deze week nog vakantie en het meeste transport opties zijn volgeboekt.

1 Comment

Showing 1 - 10 of 1 comments.
Hans

"dit keer speciale rijst in een piramide vorm." http://4.bp.blogspot.com/-w-76hV-0I1g/TWbMivXYRwI/AAAAAAAACkI/8X7mSvyGNKU/s320/nasi-tumpeng.jpg

Leave a Reply